Op zoek naar een mythisch paradijs...

                                                                              Laatste update: 23.01.2018
Deze website werd gerealiseerd door en voor reisfanaten, diepzeeduikers, globetrotters, natuurliefhebbers, bergwandelaars, zonnekloppers, cultuurfreaks, onverbeterbare levensgenieters, 
en dus heel zeker ook voor jou!

Reis met ons mee langs woeste vulkanen, uitgestrekte naald- en loofwouden en door de vruchtbare dalen en unieke oerbossen van dit subtropische paradijs. 
Of duik mee onder in de azuurblauwe oceaan en ontdek zelf het mythische verleden van een verloren gewaand continent…


Foto: M&N - Op zoek naar het lang verdwenen Atlantis...

Gelegen op 70 zeemijlen voor de kust van West-Afrika, op slechts enkele uren vliegen van het Europese vasteland, ligt er een prachtige, exotische eilandengroep, grotendeels verzonken op de bodem van de Atlantische oceaan: de Canarische eilanden, al vele eeuwen lang de laatste halte voor zeevaarders op weg naar een ander werelddeel. De gelukzalige eilanden...

Vernietigd door een immens natuurgeweld en overspoeld door de stormen der tijd verdween het door Plato omschreven paradijs "Atlantis" bijna helemaal onder de zeespiegel. Mythe of werkelijkheid? Wie zal het ons kunnen zeggen... 
We lichten alvast een tipje van de sluier op.

Eén van de restanten van dit raadselachtige rijk is Tenerife, een zonovergoten paradijs, het grootste eiland van deze exotische eilandengroep met als centrum de 3718 meters hoge vulkaan de Teide, de hoogste berg van Spanje. Een prachtig vakantieland, uitgestrekt over een oppervlakte van 2036 km² en met zo’n 358 km zand- en rotskusten heeft het de langste kustlijn van dit subtropisch archipel.

Dit virtuele reisboek neemt je mee op ontdekking naar de mooiste plekjes van het hedendaagse Tenerife, zowel onder de blauwe zeespiegel als erboven als helemaal tot op de desolate toppen van dit “eiland der eeuwige lente”.

Duik mee onder in het kristalheldere water van de Atlantische oceaan en bezoek haar unieke, wonderbaarlijke bewoners. Herontdek de mystieke, bijna vergeten Guanche cultuur, bekijk de unieke fauna en flora en bewonder de schoonheid van het overweldigende landschap. Of loop even over de wolken, verlies jezelf in de ontelbare, schitterende barranco’s en kom tot rust op één van de zovele zonovergoten lavastranden.

En vergeet zeker niet te genieten van de warme, oprechte gastvrijheid terwijl je proeft van de heerlijke Canarische keukengerechten overgoten met een glaasje Canarische vulkaanwijn. Salut amigos!

De reis kan beginnen. Veel lees- en kijkplezier.

M&N


Foto: M&N - Voor de Westkust van Tenerife kan je talrijke grienden spotten.

Mededeling :

Foto's en teksten op deze website mogen uitsluitend openbaar gepubliceerd en/of verspreid worden na de schriftelijke toestemming van de auteur(s). De aanvragen hiervoor kunnen eenvoudigweg gedaan worden via onze contact pagina. Alle informatie op deze website werd zorgvuldig gecontroleerd alvorens te worden gepubliceerd. Mocht er desondanks toch nog foute info vermeld staan, gelieve ons dit dan even te melden via de contact pagina. Dank bij voorbaat.